MENU
Webshop  /  center@fi.relacom.com  /  +358 10 626 1000

Relacom toimittaa Erillisverkkojen konesaleihin palveluja

13.12.2018

Suomen Erillisverkot on valinnut Relacomin IoT-liiketoimintayksikön kumppanikseen konesalien asentamiseen ja ylläpitoon. Työt ovat jo käynnistyneet ensimmäisellä konesalin asennusprojektilla.

Erillisverkkojen konesalipalvelut tarjoavat viranomaisille ja huoltovarmuuskriittisille toimijoille turvallisia ja toimintavarmoja datakeskuksia.

Erillisverkkojen konesalipalvelujen tuotantopäällikkö Pasi Kuivalainen kertoo, että konesalipalveluja hyödyntävät asiakkaat ovat kiinnostuneita varsinkin uusista lisäarvopalveluista, jotka sujuvoittavat toimintaa.

– Tyypillisesti asiakkaalla ei ole resursseja tai halua hoitaa ihan kaikkea itse. Asiakkaat haluavat keskittyä omaan ydinbisnekseensä, mikä on myös konesalipalveluissa selkeä ja vahvistuva trendi, Kuivalainen sanoo.

Erillisverkkojen konesaleissa yhtenä yhteistyökumppanina toimii jatkossa Relacom Finland. Relacom vastaa verkkolaitteiden ja palvelimien esiasennuksesta, käyttöönottoasennuksesta, käytöstä poistosta, muutosta ja ylläpidosta.

– Meillä on pitkä kokemus yhteiskunnan kannalta kriittisen infrastruktuurin rakentamisesta ja ylläpidosta. Laajan valtakunnallisen palveluverkostomme ansiosta pystymme takaamaan nopeat vasteajat, jotka korostuvat yhteiskunnallisten toimijoiden ollessa kyseessä, asiakkuudesta Relacomilla vastaava Jani Riikonen sanoo.

Relacom toteuttaa jo ensimmäistä Erillisverkkojen projektiaan pääkaupunkiseudulla, ja Kuivalaisen mukaan työt ovat edenneet suunnitelmien mukaisesti. Erillisverkot aikoo laajentaa konesalipalvelujaan kuitenkin myös alueellisesti.

– Tarkoituksena on rakentaa uuden konesaliarkkitehtuurin mukaisia saleja eri puolille Suomea. Tavoitteena on saada asiakkaiden käyttöön entistä monistettavampi ja turvallisempi tietojenkäsittely-ympäristö, joka on myös alueellisesti aikaisempaa hajautetumpi, Kuivalainen kertoo.