MENU
Webshop  /  center@fi.relacom.com  /  +358 10 626 1000

Viranomaisverkko Virve

Viranomaisradioverkko Virve on viranomaisten viestijärjestelmä, joka turvaa kriittisen viestinnän kaikissa olosuhteissa. Virveä käyttävät muun muassa pelastustoimi, poliisi, puolustusvoimat, sosiaali- ja terveystoimi, Rajavartiolaitos, Tulli, Hätäkeskuslaitos, Yle, Ilmatieteen laitos sekä ambulanssi- ja turvallisuusyritykset ja energialaitokset. Virve-verkko kattaa koko Suomen, Suomen aluevedet sekä Suomenlahden merialueen.

Vuonna 2002 käyttöön otettu Virve on suomalainen innovaatio. Valmistuessaan se oli maailman ensimmäinen maanlaajuinen viranomaisten yhteiskäyttöön rakennettu Tetra-standardiin perustuva verkko. Esimerkiksi Norjan Tetra-verkko valmistui vuonna 2015 ja Saksan vasta vuonna 2016.

Tetra-teknologia vastaa 2G-verkkoa eli on periaatteessa samanlainen kuin ensimmäiset gsm-verkot. Eri viranomaiset saumattomasti yhdistävässä Virve-verkossa on yli 37 000 liittymää. Se välittää joka päivä yli sata tuhatta ryhmäpuhelua ja seitsemän miljoonaa lyhytsanomaviestiä. Sisäministeriön Virve-strategian mukaan Virven toiminta jatkuu viranomaisten ensisijaisena puhejärjestelmien verkkona vähintään 2025 vuoteen asti. Teknisesti verkko olisi kuitenkin käytettävissä ainakin vuoteen 2030 asti

Tetra-standardin mukaisia viranomaisverkkoja on käytössä lähes kaikissa Euroopan maissa.

Suojattu verkko on erittäin luotettava ja mahdollistaa viranomaisten tehokkaan yhteistyön niin päivittäisessä työssä kuin kriisitilanteissa. Virve on rakennettu toimimaan myös poikkeustilanteissa ja on erittäin toimintavarma, sillä sen 1.400 tukiasemaa takaavat tehokkaan päällekkäispeiton. Kuuluvuus ei katoa, vaikka jokin tukiasema menisi epäkuntoon – toisin kuin kaupallisissa matkapuhelinverkoissa.

Sähkökatkoihin ja muihin sähköverkon häiriöihin on varauduttu tärkeimpiin tukiasemiin asennetulla kiinteällä varavoimalla ja riittävällä määrällä siirrettäviä varavoimakoneita.

Me Relacomissa toteutamme kattavia sisäpeittoratkaisuja haastaviin kohteisiin niin maan alle kuin merellekin. Erikoisosaamisemme varmistaa myös kaupallisten mobiiliyhteyksien sujuvuuden.

< Asiakkaamme