MENU
Webshop  /  center@fi.relacom.com  /  +358 10 626 1000

Kenttätyö muistutti tärkeimmästä

Kenttätyöstä uutta virtaa johtamiseen

Antti Kirjavainen, johtaja, Relacom Telecom rakentaminen

Minulla oli keväällä ilo päästä mukaan kenttätöihin taas tauon jälkeen. Toukokuussa hyppäsin alkuillasta kaapelilaiva Telepaattimme miehistön mukaan ja osallistuin kaapelinlaskuun. Huhtikuussa käväisin Kuopiossa 4G-toistimen asennustyömaalla.

Molemmat kerrat muistuttivat minua siitä, kuinka rautaisia alansa ammattilaisia meillä on töissä. Tekeminen oli rutinoitunutta ja tehokasta molemmissa paikoissa ja tekijät tiesivät tarkalleen omat vastuualueensa. Toki ulkopuolisena samalla huomasin myös joitakin kehityskohteita. Esimerkiksi yhdessä työtehtävässä totesimme, että siinä pitää jatkossa käyttää viiltosuojahanskoja.

Kentällä pääsee suoraan asiaan

Kenttäpäivät ovat erinomainen tapa viedä eteenpäin muun muassa turvallisuusajattelua. Niiden parhaimpaan antiin kuuluu kuitenkin se, että ihmisten kanssa pääsee juttelemaan suoraan kasvokkain.

Uskon, että vierailuista oli hyötyä molemmille osapuolille. Jäin kuitenkin itse ehkä vielä enemmän plussalle vierailuista kuin tapaamani työntekijät. Johtajana kentän palautteen saa usein väliportaan kautta. Nyt vierailujeni aikana pääsin keskustelemaan suoraan tekijöiden kanssa ilman suodatusta. Työn lomassa keskustellen ja osallistuen paljastuu monia kehityskohteita kuin myös tyytyväisyyden aiheitakin.

Itselleni kenttäpäivät toimivat kuin urheilijalle palautusjakso. Sain niistä uutta energiaa johtamiseen ja samalla aukesi myös uusia näkökulmia kentän arkeen. Ennen kaikkea vierailut saivat kuitenkin tuntemaan kiitollisuutta siitä, kuinka hienoa porukkaa sitä saa olla johtamassa.