MENU
Webshop  /  center@fi.relacom.com  /  +358 10 626 1000

IOT – ESINEIDEN INTERNET

Esineiden internetin laitteiden ja ratkaisujen koko elinkaari

Esineiden internet (IoT) tarkoittaa verkottuneita päätelaitteita, jotka mm. keräävät tietoa kohdejärjestelmistä ja auttavat niidenkäytön optimoinnissa tai ne palvelevat ihmisiä tai toisia laitteita erilaisissa palvelu- ja itsepalvelutilanteissa.  Relacom on IoT-järjestelmien asennuksen, ylläpidon ja palveluratkaisujen edelläkävijä Suomessa.

Asiakkaitamme on kaikilla toimialoilla. Palvelemme niin IT-integraattoreita, IoT-laitejärjestelmien loppukäyttäjiä kuin moninaisia järjestelmien toimittajia ja käyttäjiä. Olemme myös merkkihuolto- ja takuukorjaamo monille tunnetuille IT- ja IoT-laitevalmistajille. Palvelumme tälläkin saralla on valtakunnallista. Pystymme tarvittaessa hyvin tiukkoihin SLA-kriteereihin.

Esimerkkejä IoT-laitteista ja laitejärjestelmistä, joita Relacom asentaa ja ylläpitää ovat tietokoneet, kassajärjestelmät, digitaaliset kyltit, tiketti- ja peliautomaatit, monitoimilaitteet, smart postit, turvalaitteet. Lista ei lopu tähän ja digitalisaation myötä se kasvaa jatkuvasti. Yhteistä näille laitteille on, että ne ytimeltään ovat käyttötarkoitukseen muokattuja verkottuneita tietokoneita.

Relacom on IoT-järjestelmien moniosaaja.  IoT-päätelaitteet poikkeuksetta vaativat sähköä ja tietoliikenneyhteyden toimiakseen. Me osaamme IoT-laitteiden lisäksi telecom- ja energiaverkot. Kumppanuus tai asiakkuus meidän kanssamme mahdollistaa yhden luukun periaatteen koko Suomessa ja Pohjoismaissa. Laitteiden roll out –projektien ja ylläpidon lisäksi järjestelmien koko elinkaaren hallinta onkin usein ulkoistettu Relacomille. Elinkaaripalvelu voi sisältää edellä mainittujen palveluiden lisäksi esimerkiksi laiterekisterin ylläpidon, kumppaneiden kautta järjestetyn rahoituksen ja recycle-palvelut.

Muut palvelumme:

TELECOM

Relacom suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää teleliikenneverkkoja kautta koko Suomen.

Lue lisää

SÄHKÖVERKOT

Relacom rakentaa jakeluverkkoja, tarjoaa poikkeustilanteiden hallintaa, laitehuollon ja ylläpidon palveluita.

Lue lisää

SUUNNITTELU

Relacom Groupin tytäryhtiö Orbion Consulting tarjoaa lisäarvoa tuottavia suunnittelu- ja muita palveluita paikallisille ja pohjoismaisille energia- ja tietoliikennealan yrityksille.

Lue lisää